2014. szeptember 13., szombat

Duplán mandulás, omlós csókok

Habliliom újabb tökéletes receptje öltött testet nálam. Tényleg nagyon omlós, és nagyon finom! :) A szilvalekvárt még tavaly tettem el. Mivel nincs benne cukor, tökéletes kiegészítője ennek az omlós finomságnak.:)




Hozzávalók: 20 dkg süteményliszt, 5 dkg hámozott, őrölt mandula, 7 dkg porcukor, 18 dkg hideg vaj, 1 tojás szétválasztva, 1 csipet só, 5 dkg hámozott, szeletelt mandula, szilvalekvár
Az átszitált liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót, a sarált mandulát. Alapos összekeverés után belereszeljük a hideg vajat. Gyorsan összemorzsoljuk és a tojássárgájával tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagoljuk a kb. 3 cm átmérőjű rúddá formált tésztát és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe. Ezután 1/2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, golyóvá formáljuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét villával kicsit felverjük, a mandulaszeleteket összetörjük és tálba szórjuk. A golyócskák közepébe egy fakanál végével lyukat fúrunk, de nem szúrjuk keresztül a tésztát! Először belemártjuk a tojásfehérjébe, majd a mandulába. Betesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra mérsékeljük. Világosra sütjük őket. Kicsit még hagyjuk a tepsiben, majd rácsra tesszük. Közepüket megtöltjük szilvalekvárral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése