2015. június 25., csütörtök

Eton mess - a habcsókos pohárkrém

Még van egy kevés eper a piacon. Ezért elhatároztam, kipróbálom ezt a finomságot. Szerintem málnával is finom.:)


A habcsókhoz: 2 tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, csipet só, pár csepp citromlé
A krémhez: 5 dl habtejszín, 50 dkg eper
A tojásfehérjéket könnyű habbá verjük egy csipet sóval. Apránként adagoljuk hozzá a kristálycukrot (az a tapasztalatom, hogy érdemes evőkanalanként és minden kanál után 30 mp-ig magas fokozaton verni a habot) és a citromlevet, amíg kemény hab lesz belőle. Kupacokat adagolunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire és 150 fokos sütőben sütjük (közben, ha nagyon barnulna, letakarjuk a tetejét sütőpapírral), majd elzárjuk a hőt és a zárt sütőben hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókokat. Az epret fedaraboljuk. A tejszínt felverjük. Óvatosan beleforgatjuk az eper negyedét/felét és az apróbb darabokra tördelt/tépkedett habcsókot. Poharakba szedjük, a tetejükre szórjuk a maradék epret és kevés habcsókot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése