2015. október 29., csütörtök

Baconos-kéksajtos pite

Amikor itthon van a fiam, akkor mindig igyekszem kitalálni olyasmit, amiben biztos vagyok, hogy szereti. A Good Food novemberi számában találtam ezt a pitét. És igen, nagyon ízlett mindenkinek! :)

Hozzávalók: 6 nagyobb réteslap, 1 ek olívaolaj, 100 g szeletelt sonka vagy bacon, 1 cs újhagyma, 2 tojás enyhén felverve, 300 g krémsajt langyosan, 2 nagyobb maréknyi rukkola, 50 g kéksajt morzsolva, 2-3 ek fenyőmag
Melegítsük elő s ütőt 160 fok légkeveréssel. Kenjünk meg minden réteslapot egy kevéske olajjal és fektessük őket egymásra egy 20 cm átmérőjű pteformába, vagy levehető oldalú tortaformába úgy, hogy különböző irányban fedjék egymást a lapok. Keverjük össze a sonkát, az újhagymát, a tojást, a krémsajtot és a rukkolát, majd öntsük a lapokra. Szórjuk meg a morzsolt kéksajttal és a fenyőmaggal, majd süssük 30 percig, míg összeáll. Hagyjuk kicsit hűlni, csak utána szeleteljük. Salátával kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése