2016. január 10., vasárnap

Finom sütemény kandírozott narancshéjjal

Maradt karácsonyról még kandírozott gyümölcsöm. Sajnálnám, ha megszáradna, így ezt a nagyon fincsi süteményt csináltam belőle. Szalakális lapokat kell sütni, így a sütemény csak másnap szeletelhető.

Hozzávalók: 28 dkg liszt, 10 dkg cukor, 7 dkg vaj, 1 kk szalakáli, kb. 1 dl tej
A krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor (főzős), 5 ek cukor, 5 dl tej, kb. 1 ek kandírozott narancshéj vagy kandírozott vegyes gyümölcs, 10 dkg vaj
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd háromfelé osztjuk és tepsi hátán vékonyra nyújtva kisütjük a lapokat. A pudingot megfőzzük a szokásos módom, még melegen belekeverjük a kandírozott gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt, belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat. Ezzel a krémmel betöltjük a lapokat és csak másnap szórjuk meg porcukorral és szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése