2016. október 31., hétfő

Rumbomba

Nagyon finom, kókuszos édességet is készítettem! :)

Krém: 2 dl tej, 0.6 dl kukoricacsíra olaj, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás sárgája, 8 zselatinlap, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg mascarpone, 1 ek rum, 2.5 dl habtejszín
Marinád: 8 dkg kristálycukor, 1 tk rum, 2 dl víz
Továbbá: 25 db babapiskóta, 1 dl habtejszín
Egy gömbölyű tálat kibélelünk folpack-kal. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe. Kemény habbá verjük a tejszínt, hideg helyre tesszük. A tejet és a kukoricacsíra olajat összefőzzük a kristálycukorral. A tojássárgákat kikeverjük 1 dl meleg tejjel, hozzáöntjük a maradék tejet és gyenge tűz felett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és összekeverjük a két masszát. A krémet hűlésig kevergetjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a mascarponét és a rumot, végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
    1. A marinád elkészítéséhez összeforraljuk a vizet a kristálycukorral, beletesszük a rumot, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótákat röviden belemártjuk a folyadékba. A tálba felváltva lerakjuk a piskótákat a krémmel, 4x ismételjük a rétegeket, és krémmel lezárjuk le a folyamatot. 10 órára hűtőbe tesszük. Kiborítjuk egy lapos tálra, lehúzzuk a fóliát, és a tortát vékonyan bekenjük a maradék tejszínhabbal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és piskóta darabokkal díszítjük. 
    2. Nálam az utolsó fázis elmaradt, mert már ebéd után tálaltam... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése