2017. március 9., csütörtök

Jack BBQ chiliszószos karaj

Van egy hely, ahonnan szuper chiliszószokat lehet beszerezni. Gastrochili  a nevük, érdemes körülnézni! :) Én ezt a Jack BBQ chili sauce-t nagyon szeretem az enyhén füstös ízével! :)



Hozzávalók: 4 szelet karaj, 1 citrom, fokhagyma, 2 dl olívaolaj

A zöldségekhez: 1 nagy hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb padlizsán, 1 nagyobb cukkini, 5-6 nagyobb gomba, 1 cs petrezselyem, 1 cs oregano, 1 cs koriander


A húst nem túl vékonyra kiklopfoljuk. Bedörzsöljük zúzott fokhagymával, oreganoval, sóval, borssal. 2 dl olívaolajat elkeverünk 1 citrom levével, a húsokat beletesszük és egy éjszakára hűtőbe rakjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a zöldfűszereket felaprítjuk, összekeverjük. Pár csepp Jack BBQ chiliszószt öntünk rá, valamint fehér borecetet, olívaolajat és 6 ek vizet. Félretesszük. A zöldségeket felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá 4 ek szószt. Összeforgatjuk és grill fokozaton 20 perc alatt roppanósra sütjük. A húst lecsöpögtetjük, és kontaktgrillen megsütjük. A szeletek tetejére halmozzuk a zöldségeket és a zöldfűszeres feltétet. Tálaláskor meg lehet még csepegtetni chiliszósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése