2017. március 23., csütörtök

Karamellizált citromos - chilis spagetti

Ezt a finom, csípős tésztaételt is nagyon gyorsan össze lehet állítani! A fiam úton van hazafelé, remélem örül majd neki! :)

Hozzávalók: 500 g spagetti (itt spagettini), 4 db kezeletlen héjú citrom, Chili-szósz (én Chilion Habanero szószt használtam), csipet só, csipet cukor, őrölt bors, aprított petrezselyem, reszelt parmezán, 3 ek vaj, olívaolaj
Első lépésként lereszeljük 2 db citrom héját, félre tesszük. A másik két citrom két végét levágjuk, hosszában negyedeljük, kimagozzuk, majd héjastól a negyedeket pár mm vastag háromszögekre vágjuk. Lobogó, forró vízben kb. 2-3 percig blansírozzuk a gerezdeket, majd jól lecsöpögtetjük és papírtörlőn leitatjuk róla a nedvességet. A tésztát forró vízben megfőzzük, 1-2 perccel a főzési idő vége előtt leszűrjük, a levéből 1 dl-nyit felfogunk. Egy magas falú serpenyőben nagy lángon megforrósítunk 1 ek olívaolajat, rádobjuk a citrom háromszögeket, megszórjuk csipet sóval és cukorral és kb. 4-5 perc alatt megkaramellizáljuk. Amikor a héja már barnul, tányérra szedjük. A serpenyőben felolvasztunk 3 ek vajat (a serpenyőt nem tisztítjuk meg előtte), hozzáadunk kevés olívaolajat, 1-2 ek chiliszószt, a lereszelt citromhéjat, a felfogott főzőlét és állandóan keverve összeforraljuk, hogy egynemű szószt kapjunk. Beleöntjük a tésztát, a két lereszelt citromból legalább az egyik kinyomott levét és a karamellizált citromot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a sajttal, az aprított petrezselyemmel és jól összeforgatjuk. Tálaláskor szórhatunk még rá sajtot és megspriccelhetjük kevés olívaolajjal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése