2017. április 2., vasárnap

Medvehagymás kifli

Szezon van, na! :) Ilyenkor amibe csak lehet, felhasználom a medvehagymát. Főként, hogy kaptam belőle jó sokat! :)
Judit, akitől kaptam a medvehagymát, mesélte, hogy csinált medvehagymás kifliket. Ezután este Évi is feltette a facebookra. Na, most jövök én! :)

A kiflihez: 2.5 dkg élesztő, 1 ek cukor, fél dl tej, 35 dkg liszt, 70 g natúr joghurt, 1 tojás, só, fél dl olaj
A töltelékhez: 10 dkg vaj, 1 kk só, 60-70 dkg medvehagyma
Tetejére: 1 tojás, 1 ek lenmag vagy szezámmag

Az élesztőt langyos tejben elmorzsoljuk, beletesszük a cukrot, felfuttatjuk. Dagasztópálcával elkészítjük a tésztát. Letakarjuk és meleg helyen kb. 50 percig kelesztjük. Az apróra vágott medvehagymát a vajjal és sóval kikeverjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Mindegyiket egyforma, kb. 25 cm átmérőjű vékony körlappá nyújtjuk. Egy lapot megkenünk a medvehagymás vaj felével, majd ráteszünk egy másik lapot és éles késsel 16 cikkre vágjuk. A cikkeket egyesével feltekerjük, és sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk. A másik két lapot is így készítjük elő. A kifliket még kb. 15-20 percig kelni hagyjuk, majd lekenjük tojással és megszórjuk a magokkal. 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése