2017. május 8., hétfő

Eton mess (habcsókos, tejszínes, epres pohárkrém)

Már tegnap meg akartam csinálni, de aztán nem volt rá időm, így ma reggel álltam neki. Nagyon szeretem a pohárkrémeket, az epret, a tejszínt, így együtt pedig fenomenális! :)


Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 10 dkg kristálycukor, csipet só, 1-2 csepp citromlé, 50 dkg friss eper vagy málna, 5 dl hideg habtejszín


A tojásfehérjéket verni kezdjük, lassan, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a sót és a citromlevet. Kemény habbá verjük. Vagy kupacokat adagolunk sütőpapíros tepsire, vagy csillagcsöves nyomózsákból karikákat. 150 fokos sütőben kb. 25 percig szárítjuk, majd elzárjuk a sütőt, és anélkül, hogy kinyitnánk a sütő ajtaját, hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, az epret feldaraboljuk, a tejszínt felverjük. A habcsókot összetörjük, majd az eper negyedével a habhoz forgatjuk. Poharakba adagoljuk, tetejükre friss epret szórunk. Én még szórtam rá kevés összetört habcsókot is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése