2017. október 1., vasárnap

Kakukkfüves csirkecomb almával sütve

Mivel vasárnap van, vasárnapi ebéd dukál. :) Boldog kukta oldalán találtam ezt a finom, zamatos csirkecombot. Isteni illatokkal telt meg a levegő, amíg sült. :)

Hozzávalók: 10 db csirke felsőcomb, 1 ek só, 2 tk őrölt fekete bors, 2 ek szárított kakukkfű/1 ek aprított friss kakukkfű, 50 dkg alma, 10 ek olívaolaj/ étolaj, 5 dl víz

A csirkecombokat megmosom, besózom, borsozom és gazdagon meghintem kakukkfűvel. Az almákat megmosom, de nem hámozom meg. Csak a magházat távolítom el és negyedekre vágom a gyümölcsöt.  A tűzálló tálba olajat öntök, majd a húsokat az almával összekeverve belerakom. Ezután vízzel felöntöm a tepsi tartalmát és alufóliával leborítva sütni kezdem. Közepes lángon 30 percig sütjük lefedve, majd 10-10 percet pirítjuk oldalanként alufólia nélkül. A szaftja valami isteni, a hús pedig zamatos és omlós. Ha köretet szeretnénk hozzá tálalni, akkor krémes krumplipürét ajánlok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése